Jaktlig vecka

Publicerad den 14 december, 2015 av Madeleine Tjernberg DahlinInga Kommentarer ↓

Två jaktprov som domaraspirant hann jag med förra veckan. Det första gick inte till pris, älgarna vägrade att stå. Men torsdagens prov i Stödeskogarna gick bättre. Jämthunden Julle jobbade på kanonbra hela dagen med ko och kalv. Jäklar vad roligt det är att lyssna på duktiga hundar när de jobbar. Första ansmygningen var lite besvärliga då föret bitvis var skrapigt och älgarna såklart valt att stå i skogens tätare partier. Men roligt! Tack till domaren Sten som jag fått hänga på. Nu ska provet igenom kollegiet och förhoppningsvis får jag godkänt och kan börja att döma prov på egen hand framöver. Ska bli spännande!

img_5426

Efter jaktprov både onsdag och torsdag så var det på fredagen dags för mina egna hundar att luftas. Abbe rosade inte marknaden, jagade troligen rådjur en stund och sedan blev det inte mycket mer. Pappas hund Casper skällde stånd på en ensam ko och min unghund Taiga kom in på ståndet. Hon vrålade rakt ut och sen bar det iväg. Taiga blev på efterkälken och vände efter några kilometer, Casper fortsatte med kon men det gick över på fel mark och tillslut kunde vi koppla honom. Det var den dagen.
På lördagen var det dags för jaktlaget att fira vår jaktkompis och avgående jaktledare Anders som fyllt 60 år. En supertrevlig kväll med många skratt och stundtals livliga diskussioner. Jag hade knåpat ihop en ”på spåret”-tävling över jaktmarken. Fem resor som alla startade och hade sina mål på olika platser på jaktområdet. Gubbarna kliade sig i huvudena men lyckades klura ut de flesta resmålen.

img_5741
Vinnande lag fick som pris äran att välja pass på kommande hösts första jaktdag, normalt lottar vi alltid passen. Blir spännande att se vad de väljer. Roligt hade vi och natten blev sen. Söndagen ägnades åt vila!

Madde

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s