Summering av hösten

Publicerad den 27 januari, 2016 av Madeleine Tjernberg DahlinInga Kommentarer ↓

Vintern är här och säsongens älgjakt kan summeras och läggas till handlingarna. Känns som hösten bara svischade fram! Lite trögt har det stundtals känts, märks att älgstammen har minskat något men nog finns det älg kvar på skogen. 18 fällda älgar är lagets resultat för denna säsong, samma resultat som fjolåret. Själv har jag bidragit med två älgar för lagets räkning, båda skjutna för Abbe vilket är roligt. På senhösten har jag även jagat på lite andra marker och tyvärr skjutit ett illa skott på en kalv. Höll aningen för långt fram och skadeskjutningen var ett faktum. Usch vad jag hatar när det händer! Som tur var redde pappas hund Casper upp det hela och vi kunde avsluta med ett lyckat eftersök. Mycket har vi att tacka våra hundar för, vad skulle vi göra utan dem?

img_5664

Säsongens sista släpp för Abbe slutade med ståndskall på fel mark och dagen övergick till kväll och mörker. Med pannlampa och lite skrapigt före var det inte alls lätt att komma tillräckligt nära för att få till en hård stöt och få älgen att ta till benen ordentligt. När pannlampan sedan slocknar mitt på skogen är det inte alldeles lätt att orientera sig Vid 22-tiden gav sig tillslut Abbe vilket då kändes som en riktig vinstlott! Var beredd på en sömnlös natt, istället sov både jag och Abbe väldigt gott när vi väl kom hem. Ett rejält träningspass fick vi i alla fall

Strax före jul tog vi farväl av pappas äldsta hund Zack. Ska erkänna att det kändes jobbigare än vad jag trodde. Det var han som tände glöden för löshundsjakten i mig och jag har många fina jaktminnen att tacka honom för. Men ett hundliv är kort och när orken inte finns där mer så måste man låta dem gå vidare.

img_5807

Nu byter jag fokus ett tag i väntan på kommande höst. Nästa mål är Vasaloppet. Har åkt två gånger tidigare, 2012 och 2013. Nu ska placeringar plockas och tiden förhoppningsvis förbättras. Tränade och tävlade i längdskidåkning upp till junioråldern men slutade sedan tvärt och var rätt så nöjd på sporten, men nu sisådär 15 år senare är både tränings- och tävlingsglädjen tillbaka. Skön känsla! Med två aktiva barn inom sporten och som tränare i vår klubb Kovlands IF handlar det mesta om skidåkning just nu. Tycker det är härligt med årstidsväxlingarna och att med dem kunna kombinera flera mycket starka intressen. Under hösten är det fullt fokus på jakten, vintern ägnas åt skidåkning och fjällvistelser med skoterkörning och fiske, vår och sommar fokuseras på orientering. Att dessutom kunna dela dessa intressen med övriga familjen är toppen!

img_5919

Var ut på ett spårningsuppdrag för Länsstyrelsens räkning för några dagar sedan, en helt fantastisk vinterdag.

img_5950

img_5940

Avslutningsvis måste jag få visa en upptäckt som min jaktkompis ”Mange” Jakobsson nyligen gjort. Abbe kan inte bara jaga älg, han besitter en konstnärlig ådra och kan rita dylika också. Är man älghund så är man!

abbe

Madde

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s