Vintersäsong

Har precis kvitterat årets älgjakt på jaktrapport för lagets del, säsongen har gått otroligt fort och kantats av tidig snö och dåligt före. Känns långt till nästa höst men tiden flyger fram så snart står vi där igen, förväntansfulla med laddade hundar. Längtar!

Nu är jag och min familj inne i nästa intensiva period. Vintersäsongen fylls med mycket idrottande. Jag och min dotter Alva ägnar många kvällar i skidspåren och helgerna är fullspäckade med tävlingar, mest för Alvas del men även jag åker nån tävling då och då. Debuterade i klassen D35(!) för någon helg sedan. Lyckades knipa ett DM-guld i nämnda klass över 10km fristil. Bara två tappra på startlinjen men ändå 😉 Det är samma process varje gång det ska tävlas. När anmälan ska göras någon vecka innan tävling är känslan positiv och förväntansfull. Dagen innan tävling funderar jag på om jag kan dra mig ur. På tävlingsdagen ångrar jag bittert mitt beslut att tävla och kan för mitt liv inte begripa varför jag utsätter mig för det! När starten gått tar glädjen och endorfinerna över. Lika härlig känsla att korsa mållinjen varje gång! Efteråt känner jag mig alltid glad och stolt över att jag gjorde det. Inför nästa tävling är proceduren den samma igen…

img_8081
Alva i tävlingsspåret.

img_8032
En härlig skidtur med Abbe.

Försöker att få Alfred att åka lite skidor också men det går tungt. Han ägnar all sin lediga tid åt hockey och ibland undrar jag om han flyttat till ishallen. Jag är otroligt glad över att våra barn idrottar och att de tycker det är så himla roligt. Idrotten ger så mycket positivt, älskar det verkligen!

img_8082
Ett glatt gäng hockeyspelare!

Alva blev för en tid sedan tillfrågad att åka draghunds-SM. Hon fick låna vorstehn Wiper och i torsdags drog vi ner till SM i Söderhamn, det var en nervös tjej som ställde sig på startlinjen. När väl starten gick flög Alva och Wiper fram och lyckades knipa ett brons. Jättekul! Roligt att kunna kombinera intressena skidåkning och hundar. Stort Tack till Therese som lånade ut Wiper till Alva.

img_8104

img_8105
Alva och Wiper

Trodde att jakten var över för min och hundarnas del men i måndags for vi söderut, till ett av Gävleborgs älgförvaltningsområden, där jakten pågår tom. 28 feb. Jag jagade med Taiga som fick tag på flyktbenägna älgar. Det hela slutade med att älgarna simmade över ett sund och Taiga gjorde ett försök att simma efter. Som tur var vände hon och tog sig upp på land igen. Usch va obehagligt att se i pejlen att hon befann sig ute i havet! Tur att det gick väl denna gång.

Nästa helg har jag lurat med mamma och syster på ripjakt i Borga, det ser jag fram emot. Hoppas på att vädret är med oss!

Madde

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s