Valptiden

På denna sida kan ni följa Sättnaskogens första kull; svenska skidhjältar – Billan, Assar, Mora-Nisse, Brink och Sixten, deras första 8 veckor i livet.

Den 3 april föddes en tik och fyra hanar. Taiga fixade valpningen med bravur och tar otroligt fint hand om dom små.

Den 4 april; valparna äter, sover och växer. Vid vägning idag hade alla fem ökat fint i vikt.

Den 6 april; 3 dagar gamla. De växer och mår. Taiga är helt fantastisk med sina valpar. Otroligt fascinerande att se! ❤️

Billan

Den 9 april; 6 dagar gamla.


Den 15 april,
12 dagar gamla. Idag öppnade valparna ögonen! Fortsatt väldigt lugnt i valplådan, äter och sover.

img_0640

Den 16 april. Idag fyller Taiga 4 år! Hon tar dagen med ro 🙂

img_0644

Den 22 april, 19 dagar gamla.

Den 23 april. Smaskens med lite älgfärs och äggula.


Den 26 april.
Nu börjar det bli fart i valplådan och tänderna har börjat bryta fram. 💚

Ätit med hela ansiktet 😄

Den 2 maj. Fyra veckor gamla.


Den 4 maj. 
Fyra veckor och tre dagar gamla. Fullt ös varvat med plötsliga vilopauser. Om det var svårt att slita sig från de tidigare så är det näst intill omöjligt nu 🙂

img_0990

Den 9 maj. Fem veckor gamla.

Göran har gjort sitt val. Här är Sättnaskogens Assar 🙂

img_1047img_1061Hasse med barn och barnbarn har också gjort sitt val. Här är Sättnaskogens Sixten.

img_1035
Härligt att kunna vara ute. Taiga får finna sig i att vara kopplad då hon tagit sig allt för stora friheter på slutet. Att sticka och vara borta i två timmar är inte ok!

Den 14 maj. En väldigt händelserik långhelg har vi haft. Mycket valpmys och många besökare.

img_1087
I torsdags hade vi celebert besök när Charlotte Kalla kom och myste med valparna en stund. Här är Kalla och Billan 🙂

img_1093Mora-Nisses blivande ägare, Robert Karlsson, med familj besökte oss i fredags. Nisse kommer att få förmånen att bo i Borgafjäll.

Djur, Hundvalpar,Den här killen, Assar, skrämde oss rejält på fredagskväll/natten då han blev väldigt dålig och kräktes upp allt han fick i sig. Efter ett telefonsamtal med veterinären var det bara att kasta sig i bilen och åka in till veterinärkliniken. Där konstaterades att han fått i sig något olämpligt som låg i magsäcken. Vi fick lämna honom på kliniken och åkte oroliga hem. Vid 23-tiden blev läget sämre och det beslutades att söva honom och gå ner med kamera i magsäcken för att försöka lokalisera och få upp det som ställt till det. Det visade sig då att föremålet gått vidare till tarmen. Assar klarade sövningen bra och kvicknade till så vi kunde hämta honom på nattkröken. Väl hemma var han relativt pigg igen, nattsömnen för matte blev dock usel :-) På lördagsförmiddagen åkte vi in till veterinären igen för nya röntgenbilder och kontroll. Bilderna såg nu fina ut och något främmande föremål kunde inte ses. Assar fick extra vätska och magen ompysslad sedan kunde vi lugnade åka hem igen. Riktar ett stort och varmt tack till veterinären Tora och djursjukvårdare Martina på Veterinärhuset Södraberget! Nu är Assar hur pigg som helst och man kan inte ana vad han varit med om.

img_1102img_1112Lördagen ägnades åt mer valpmys 🙂

Grannen mitt över sjön och mästerfotografen Nils Jakobsson var förbi för några dagar sedan och tog fantastisk fina bilder på valparna. Dessa hittar ni under fliken ”Bilder på kullen”.

Den 21 maj. Ännu en varm och solig helg. I lördags tog vi med valparna till en närliggande sjö. Där fanns mycket spännande att upptäcka!

Att vara minst två när man släpper lös kullen är ett måste. Inte alldeles enkelt att hålla reda på de när alla springer åt olika håll 🙂

Mora-Nisse har gjort flertalet lyckade utbrytningar ur valphagen så vi har nu säkrat den ytterligare.

img_1178Taiga och Mora-Nisse tar igen sig i skuggan.

Den 30 maj, åtta veckor gamla. Nu är tiden kommen för valparna att flytta till sina nya hem. Veterinärbesiktningen gick galant och valparna är fulla med upptäckarlust. De sista två veckorna har det inte varit alldeles lätt att hålla ordning på de 🙂

img_1244
Tror Taiga tycker det ska bli rätt skönt med lite lugn och ro 🙂

img_1249
Mora-Nisse

img_1256Billan och Assar.

img_1228Brink med ägare Anders Nordlander.

img_1232
Sixten med ägare Hans Edlund och medhjälpare Olle och Sara.

Imorgon flyttar även Assar och Mora-Nisse till sina nya hem. Kommer bli tomt här hemma men lite skönt också 🙂

Åtta veckor har vi fått rått om dessa små godingar, en fantastisk tid! Vi lämnar nu över ansvaret till våra valpköpare och önskar de Stort Lycka Till!

Madde